×

Weten wat uw cyberrisico's zijn?

Start nu

Voor een snel antwoord op uw vraag.

Get in touch

Bijna 80% van de websites scoort onvoldoende op cybersecurity

Onlangs is de campagne Veilig Zakelijk Internetten gestart. En die campagne is nodig, want uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de websites nog een onvoldoende scoort op het gebied van veiligheid. Bij onderzochte netwerken ligt dat percentage iets lager, maar ook die lopen risico.

Bedrijven maken gelukkig wel steeds meer werk van cybersecurity. Op websites en systemen zien we steeds meer firewalls en ‘intrusion detection systemen’. Deze systemen zorgen er voor dat sessies met gebruikers worden afgebroken op het moment dat er ‘vreemd gedrag’ wordt geconstateerd. De eerstelijns defensie lijkt dus goed op orde. Toch is dat niet altijd het geval. Deze ‘first-line-of-defence’ werkt voor geautomatiseerde scans, maar handmatig valt er voor mensen met kwade wil nog wel wat te halen.

Om duidelijk te maken wat we bedoelen, kunnen we het best een vergelijking maken. Stel, er loopt een grote waakhond rond je kantoorpand. Een groep inbrekers wordt daardoor weggejaagd, maar waarschijnlijk hebben ze wel gezien dat er een raam open staat. Vervolgens kunnen ze proberen om die waakhond heen te werken, zodat ze alsnog het pand binnen komen. Het is een stuk lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Steeds belangrijker

Gelukkig geven steeds meer bedrijven aan dat ze bezig zijn met cybersecurity. Uit het onderzoek blijkt ook dat dat hard nodig is. Heb je zelf niet de kennis in huis om hier goed mee aan de slag te gaan? Dat geeft niks, mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek. We laten je graag weten hoe we kunnen helpen!