×

Weten wat uw cyberrisico's zijn?

Start nu

Voor een snel antwoord op uw vraag.

Get in touch

Cybersecurity: zelf doen of uitbesteden?

Een belangrijke vraag, zeker na intreding van de nieuwe AVG wetgeving op 25 mei. Het is niet alleen een technische vraag, maar ook een organisatorische vraag. Welke optie is beter? Als er voldoende kennis in huis is, kan het wellicht zelf opgepakt worden. Maar vaak blijkt dat dit niet zo is. En is er voldoende bewustwording in het bedrijf omtrent dit onderwerp en is er voldoende mankracht en budget om goede cybersecurity op te zetten? Het vereist veel van organisaties. Een firewall neerzetten en werkplekken voorzien van antivirus is noodzakelijk, maar allang niet meer genoeg.

Reputatieschade als gevolg van cybercrime

Ondernemers denken vaak dat hun security op peil is, maar uit onderzoek blijkt dat er nog veel te winnen is. Daarnaast wordt het gevaar van cybercrime en eventuele bijkomende reputatieschade onderschat. En dat vormt een groot risico. Het lijkt een ver van je bed show, maar er zijn voldoende voorbeelden voorhanden waarbij cybercriminaliteit voor veel schade heeft gezorgd. En wanneer (negatief) nieuws eenmaal online te vinden is, zal het altijd online blijven. Het is dus ontzettend belangrijk om dit voorkomen!

Om te bepalen of cybersecurity uitbesteed moet worden, moet ingeschat worden hoe de huidige staat van de cybersecurity is. Er zijn verschillende tools voorhanden, om uw netwerk en uw bedrijf nog beter te beveiligen tegen cybercrime. Laat u dus goed informeren voordat u een beslissing neemt over uw cybersecuritybeleid.